Biologische rauwmelkse kefir

 

De biologische melk van onze geiten is een erg mooi en natuurlijk product. Heerlijk om kaas mee te maken, maar ook een product die een eigen glansrol verdiend waarin alle goede en gezonde eigenschappen naar voren komen. We maken daarom onze eigen biologische rauwmelkse geitenkefir. We zijn overtuigd van de gezonde werking van deze zuiveldrank. En het is zóóó lekker! Je kan het niet laten staan.

Kefir
Kefir
Kefir

Geen gemekker, gezond en lekker

Onze geitenkefir is een krachtige zuiveldrank met een rijke hoeveelheid voedingsstoffen. Geitenkefir is gemaakt van rauwe biologische geitenmelk die met een fermentatieproces wordt omgezet naar een licht verteerbare, verrassend friszure en tintelende drank. 

Kefir is van oorsprong een gefermenteerde zuiveldrank uit de Kaukasus. In het fermentatieproces wordt de melksuiker omgezet naar goede melkzuurbacteriën. Dat maakt de geitenkefir niet alleen heerlijk, maar ook een gezonde drank met vitamines, mineralen en een probiotische werking.

Geiten Grasland Bw - 1

Hoe wordt geitenkefir gemaakt?

We voegen gevriesdroogde kefircultuur toe aan onze biologische rauwe geitenmelk. De kefircultuur fermenteert samen met de geitenmelk. Bijzonder aan dit proces is dat de melk niet wordt verhit, hierdoor krijgen de micro-organismen in de kefircultuur de mogelijkheid om van de melk een probiotisch product te maken. De geitenmelk verrijkt zich in dit proces met melkzuurbacteriën, eiwitten, enzymen, calcium, gisten, vitaminen en mineralen. 
 
Doordat de mineralen in geitenmelk beter opneembaar zijn, is rauwe geitenmelk lichter verteerbaar. Zo reageren de meeste mensen met lactose-intolerantie wél goed op geitenkefir, omdat de meeste lactose al is verbruikt bij het fermentatieproces. 

Kefir

Kefir: een boost voor je immuunsysteem!

Ons immuunsysteem ontvangt de geitenkefir met open armen. Onze darmflora worden vaak verstoord door stress en ongezonde voedingsstoffen. Door de probiotische werking van gezonde bacteriën, stimuleert geitenkefir de spijsvertering. Het positieve effect van geitenkefir op je spijsvertering is belangrijk voor je weerstand, want meer dan 75% van je immuunsysteem bevindt zich in het spijsverteringskanaal. 

'Dit is kefir zoals wij die het lekkerst vinden. Echte geitenkefir, een bron van proteïne en een goed alternatief voor een drinkyoghurt. Erg lekker om zo op te drinken of voeg hem toe aan een fruit en groente smoothie. De smaak is verrassend fris en tintelt op je tong!’

Geiten